Операторам ринку, суб’єктам роздрібної та оптової торгівлі харчовими продуктами

Операторам ринку, суб’єктам роздрібної та оптової торгівлі харчовими продуктами

Пропозиції щодо проведення запобіжних заходів по профілактиці захворювань на коронавірус COVID-19

Враховуючи значне поширення у світі випадків захворювання на COVID-19, реєстрацію випадків захворювань викликаних COVID-19 на території України, відповідно до ст. ст. 29, 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», ст. 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19», наказу МОЗ України № 113 від 12.03.2007 «Про затвердження «Методичних вказівок планування заходів щодо попередження занесення і поширення в Україні небезпечних інфекційних хвороб», з метою запобігання виникнення та поширення захворювань викликаних коронавірусом COVID-19 Вам необхідно взяти під особистий контроль проведення профілактичних та запобіжних заходів на підконтрольних об’єктах, а саме:

  • Проводити декілька разів протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу та за потребою), кімнати прийому їжі, санітарно-технічне обладнання в туалетах, душових і кімнат гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.
  • Створити запас дезінфікуючих засобів. Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.
  • Створити умови для дотримання особистої гігієни робітників підприємства – забезпечити усі рукомийники милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.
  • Забезпечити медичний огляд робітників перед роботою. Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.
  • При наявності медичного пункту забезпечити необхідний запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, необхідними засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні опромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби).
  • В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.
  • Забезпечити наявність інформації на об’єкті щодо профілактики захворювань викликаних коронавірусом COVID-19.