Профілактика ентеровірусних інфекцій

Мешканцям міста
Профілактика ентеровірусних інфекцій

     Ентеровірусні інфекції належать до кишкової групи інфекцій.

     Ентеровірусними інфекціями хворіють тільки люди, зокрема переважно діти та особи молодого віку, найчастіше при вживанні в їжу забруднених вірусами овочів, фруктів та питної води, в основному влітку та восени. Підступність хвороби полягає в тому, що більшість випадків протікає без клінічних проявів, або як простудоподібні захворювання.

     Основними ознаками захворювання є:
підвищення температури тіла,
слабкість,
головний біль,
нудота,
пронос,
почервоніння шкіри обличчя та шиї,
висипання.

     Захворювання передається:

через хворих та бактеріоносіїв, в яких ознаки хвороби відсутні.

     Щоб не захворіти треба:

– пити тільки кип’ячену або бутильовану воду,використовувати індивідуальний посуд;

– не пити воду з неперевірених джерел;

– мити руки з милом перед кожним прийомом їжі, після відвідування вбиральні,  після повернення з вулиці;

– овочі та фрукти перед вживанням ретельно мити з наступною обробкою окропом;

– при кашлі та чханні  прикривати ніс і рот одноразовими серветками, які слід викидати в сміттєву урну;

     Не займайтеся самолікуванням! При перших проявах інфекційного захворювання слід негайно звернутися за медичною допомогою в лікувально- профілактичний заклад.

 

Пам’ятайте!!!!
Від
 дотримання вищевказаних правил залежить Ваше здоров’я!