Профілактика ентеровірусних інфекцій
Ентеровірусні інфекції належать до кишкової групи інфекцій.
Ентеровірусними інфекціями хворіють тільки люди, зокрема переважно діти та особи молодого віку, найчастіше при вживанні в їжу забруднених вірусами овочів, фруктів та питної води, в основному влітку та восени. Підступність хвороби полягає в тому, що більшість випадків протікає без клінічних проявів, або як простудоподібні захворювання.
Основними ознаками захворювання є:
підвищення температури тіла,
слабкість,
головний біль,
нудота,
пронос,
почервоніння шкіри обличчя та шиї,
висипання.
Захворювання передається:
через хворих та бактеріоносіїв, в яких ознаки хвороби відсутні.
Щоб не захворіти треба:
– пити тільки кип’ячену або бутильовану воду,використовувати індивідуальний посуд;
– не пити воду з неперевірених джерел;
– мити руки з милом перед кожним прийомом їжі, після відвідування вбиральні, після повернення з вулиці;
– овочі та фрукти перед вживанням ретельно мити з наступною обробкою окропом;
– при кашлі та чханні прикривати ніс і рот одноразовими серветками, які слід викидати в сміттєву урну;
Не займайтеся самолікуванням! При перших проявах інфекційного захворювання слід негайно звернутися за медичною допомогою в лікувально- профілактичний заклад.
Пам’ятайте!!!!
Від дотримання вищевказаних правил залежить Ваше здоров’я!